Jak a proč vařit v konvektomatu?

Vařte v konvektomatu a kila půjdou dolů. Využití horkého vzduchu je způsob vaření, při kterém se v potravinách uchovávají vitamíny, minerály i důležité antioxidanty. Potraviny si ponechají svou přirozenou vůni a barvu, která podporuje chuťové buňky.Ideální je pro přípravu ryb, protože horký vzduch nepoškodí jejich strukturu a můžete je servírovat na talíř vcelku.
Vaření v konvektomatu
Díky speciálnímu roštu může být zachován nejen tvar, ale i chuť, struktura a vůně jídla, protože pomáhá uchovávat esenciální mastné kyseliny omega 3 a 6 v tučných rybách (např. losos, sardinky, makrela…).Uvařená zelenina ve srovnání s klasickými metodami vaření obsahuje vysoké množství vitaminů, minerálů a stopových prvků, např. brokolice má o 60 % více vitaminu C, oproti klasickému vaření ve vodě.
Ovoce se dá vařit v hrnci i se slupkou a až poté oloupat, což opět zajistí vyšší podíl vitaminů a výživných látek v jídle. Jídlo je zkrátka zdravější a chutné. Dnes je na trhu celá řada výrobků, díky kterým lze vařit v horkém vzduchu rychle a úsporně. Zkuste cenově dostupný zázrak jménem Konvektomat.
Máte nějaký svůj vlastní recept pro vaření v páře? Podělte se s námi o něj. Těšíme se na Vaše tipy!